Wycieczka do Gąsiorowa na „GĄSIOROWSKIE KAPUŚNIAKI”. Uczniowie klasy 2b i 2d poznali sposoby ekologicznego przechowywania żywności oraz rodzaje przetworów. Czynnie uczestniczyli w procesie kiszenia kapusty. Dowiedzieli się: Dlaczego kisimy kapustę? Czy kapusta jest zdrowa? Jak dawniej robiono zapasy na zimę? Rodzaje przetworów . Kiszenie kapusty – dzieci wchodziły do beczki deptać kapustę! Doskonalili umiejętności plastyczne na Warsztatach plastycznych – kapuściane stemple. Podnosili sprawność fizyczną w czasie gier i zabaw ruchowych na Ekologicznym Placu Zabaw, a zawody zręcznościowe z kapustą w roli głównej dodatkowo zintegrowały grupę. Wycieczka zakończyła się obiadem – wiejskim kapuśniaczkiem z kiełbaską.
Klasa 2b i 2d na wycieczce w Gąsiorowie
Liczba odwiedzających:
167